Osviežte si leto limitovaným pivným špeciálom Master Summer Ale

13.06.2017

Teplé júnové večery priam lákajú na letné terasy a posedenie pri skvelom pive. Navštívte podniky zapojené do programu Voľba sládkov a ochutnajte júnový limitovaný špeciál Master Summer Ale.

Pivá typu Ale si v zahraničí získavajú stále väčšiu obľubu. Podľa prieskumu Pivovarov Topvar sú však medzi slovenskými pivármi stále pomerne neznáme. Až 58 % z opýtaných uviedlo, že vôbec pivá typu Ale nepozná a len 16 % opýtaných ich aj ochutnalo. „Ľudia chcú čoraz viac skúšať novinky a nové chute. Tento trend nie je výnimkou ani v pivovarníctve. Preto prostredníctvom Voľby sládkov prinášame do prevádzok po celom Slovensku každý mesiac iný, nový pivný špeciál. To, že v tom pokračujeme už tretí rok znamená, že je to správna cesta podpory našich zákazníkov a zvyšovanie záujmu o pivo,“ hovorí Branislav Kubiš, riaditeľ obchodu pre prevádzky a reštaurácie Pivovarov Topvar.

Pivá typu Ale sú známe medenou až bronzovou farbou, výraznejšou horkosťou a citrusovými tónmi. Výraznú chuť a jedinečnú vôňu získavajú v procese vrchného kvasenia, prebiehajúcom pri vyššej teplote, ktorá napomáha vzniku zaujímavých vonných látok. Milovníci piva mali minulý rok v rámci Voľby sládkov možnosť ochutnať špeciály ako Ale amerického typu či India Pale Ale. Toto leto pre nich sládkovia uvarili pivný špeciál Summer Ale, ktorý sa vyznačuje ľahkosťou a vyváženou horkosťou a sladkosťou. V jeho vôni prevládajú jemné ovocné a citrusové tóny typické pre tento typ piva.

Aktuálny zoznam podnikov zapojených do programu Voľba sládkov nájdete na stránke www.volbasladkov.sk.

Osviežte si leto limitovaným pivným špeciálom Master Summer Ale Osviežte si leto limitovaným pivným špeciálom Master Summer Ale