Šariš ľuďom opäť podporí zamestnanosť a turizmus v Prešovskom kraji

24.02.2017

Pivovar Šariš v spolupráci s Komunitnou nadáciou Veľký Šariš v rámci programu Šariš ľuďom rozdelil sumu 16 000 eur na projekty zamerané na oblasť zamestnanosti a rozvoja turizmu v Prešovskom kraji. Zástupcovia dvanástich neziskových organizácií si včera prevzali symbolické šeky v Prešove.

Tretina peňazí poputuje na podporu zamestnávania znevýhodnených skupín obyvateľov, predovšetkým zdravotne postihnutých, zvyšné dve tretiny poputujú na podporu komunitného života a obnovu verejných priestranstiev. „Teší nás, že široká verejnosť v tomto regióne vníma prítomnosť pivovaru Šariš nielen ako výrobcu skvelého piva a  zamestnávateľa, ale aj ako  spoločnosť, ktorej záleží na kvalite života ľudí v jej okolí.  Snažíme sa, aby platilo: kde sa pivo varí, tam sa dobre darí,“ uviedla Drahomíra Mandíková, riaditeľka firemných vzťahov a komunikácie Pivovarov Topvar.

Vďaka programu Šariš ľuďom sa tak opäť prispeje k rozvoju turizmu obnovou hradov, cyklotrás, lesných cestičiek, vyhliadkových a oddychových miest. „Našou snahou je vyberať také projekty, ktoré sú dlhodobo udržateľné a je predpoklad, že si budú pokračovať a vybudujú si tradíciu. V tomto roku sme preto podporili  polovicu projektov, ktoré sa už realizujú, vďaka našej pomoci v minulosti, no chceme ich zachovať a zabezpečiť ich dlhodobý prínos. Zároveň sme však dali šancu aj novým, inovatívnym nápadom,“ uviedla Štefánia Lenzová, správkyňa Komunitnej nadácie Veľký Šariš.

Mimovládne organizácie a ich podporené projekty v ročníku 2016/2017

Projekty na podporu zamestnanosti:
  • Zvýšenie kvality života rodín s terminálne chorým členom poskytnutím príležitosti na prácu ťažko zdravotne postihnutým – Nezisková organizácia Kvalita života, FMK, Prešov
  • Sme kreatívni, lebo to pomáha iným – „Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku“ -  Nezisková organizácia Relevant, n. o., Prešov
  • Práca šľachtí III. – Občianske združenie Barlička, Prešov
Projekty na podporu turizmu:
  • Historické dvere na hrade Brekov – Občianske združenie na záchranu Brekovského hradu, Humenné
  • Hradná cesta pokračuje – Občianske združenie Rákociho cesta, Veľký Šariš
  • Lesnícky náučný chodník „Stráže“ – Občianske združenie Novonatura, Veľký Šariš
  • Vodná nádrž Stropkov - pokračovanie realizácie zóny oddychu pre širokú verejnosť – Občianske združenie Slovenský rybársky zväz, Stropkov
  • Vyhliadkové veže – Občianske združenie Akadémia bojového umenia, Lipany
  • Obnova cyklotrás v oblasti Drienica – Lysá – Občianske združenie Mikroregión Čergov, Drienica