Spoločnosť Asahi dokončila nákup bývalých podnikov SABMiller v Európe

31.03.2017

Dnešným dňom sa uzavrela transakcia, v rámci ktorej spoločnosť Asahi kúpila bývalé podniky SABMiller v Európe. Konkrétne ide o podniky a značky v Českej republike, na Slovensku, v Poľsku, Maďarsku a Rumunsku a ďalej súvisiace aktíva.

Súhlas Európskej komisie so zlúčením spoločností SABMiller a AB InBev bol podmienený záväzkom AB InBev odpredať uvedené podniky a tento mesiac bolo oznámené, že Európska komisia schválila ich predaj spoločnosti Asahi. Organizácia týchto podnikov teraz ponesie názov Asahi Breweries Europe Ltd a bude priamo podriadená spoločnosti Asahi Group Holdings, Ltd v Tokiu. Regionálna centrála novej organizácie bude v Prahe, v Českej republike.

Zástupca spoločnosti Asahi Group Holdings Ltd, Ryoichi Kitagawa, k tomu uviedol: "Posledných 24 mesiacov bolo pre našu spoločnosť obdobím transformácie. V októbri 2016 spoločnosť Asahi dokončila akvizíciu bývalých podnikov SABMiller v Taliansku, Holandsku a vo Veľkej Británii, ktoré zahŕňajú predovšetkým značky Peroni, Grolsch a Meantime, a teraz sme k nášmu portfóliu pridali aj podniky SABMiller v strednej Európe. Spoločnosť Asahi teraz môže s hrdosťou vyhlásiť, že sa touto transakciou spojila s pivovarnícku organizáciou svetovej úrovne, ktorá vyrába popredné značky ako Tyskie, Lech, Timisoreana, Dreher, Ursus a Šariš, a samozrejme, prvý zlatý ležiak na svete - Pilsner Urquell."

Paolo Lanzarotti, generálny riaditeľ Asahi Breweries Europe Ltd uviedol: "K tomuto momentu viedla dlhá cesta, ale sme veľmi radi, že náš biznis budeme ďalej rozvíjať v spoločnosti Asahi, a veľmi sa na to tešíme. V oboch našich biznisoch máme portfólio s vynikajúcimi značkami a máme skvelých zamestnancov, ktorí naše pivá robia s láskou. S Asahi máme tiež spoločnú vieru v historický odkaz a kvalitu našich pivných značiek a súčasne kladieme veľký dôraz na to, aby sme dodávali hodnotu našim zákazníkom, spotrebiteľom a akcionárom."

Generálny riaditeľ pre ČR a Slovensko, Tom Verhaegen, k tomu uviedol: „Pre Pivovary Topvar ide o veľmi pozitívny okamih. Pivovary Topvar a Asahi spája nielen úcta k tradíciám, ale aj vášeň pre inovácie. Budeme tak spolu naďalej  podporovať záujem o čapované pivá na Slovensku, pozdvihovať zážitky v prevádzkach, špičkovú kvalitu služieb, ale aj pokračovať v budovaní vernej a vášnivej základne fanúšikov značky Šariš a ponúkať spotrebiteľom čoraz širšiu paletu chutí nealkoholického osvieženia Birell.“

Spoločnosť Asahi dokončila nákup bývalých podnikov SABMiller   v Európe